В Пловдив министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков съобщи, че

...
В Пловдив министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков съобщи, че
Коментари Харесай

МОН готви промени при матурите за 7-и клас

В Пловдив министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков съобщи, че  предстои смяна в периодите за осъществяване на изпитите след седми клас, с цел да бъдат отделени от времето на осъществяване на националното външно оценяване след десети клас, съобщи БНР.

Цоков акцентира, че измежду обсъжданите акценти по отношение на резултатите от изпитите, е по-нататъшно задълбочаване на работата с оценителите  на тестванията след 7-ми и 12-ти клас.  По думите му  те би трябвало да бъдат доста добре готови за значимия развой на оценяване и да синхронизират работата си по другите индикатори свързани с оценки, изключително при отворените въпроси.

 За задачата се планува в допълнение образование на специалистите, съставящи тестовите задания, с цел да бъдат те по-адекватни на другите нива на мислене на учениците, към които са ориентирани.

Проф. Цоков бе безапелационен, че степента на индивидуалност при отворените въпроси не е по-голяма, в сравнение с при затворените, само че когато те са добре дефиниран и на практика добре ориентирани, дават по-обективна оценка за равнището на подготовка на учениците. Същото се отнася и за кандидат-студентската процедура, когато при основна разлика в оценката на двама оценители, се прибягва до съдия.

Промени се плануват и в Наредбата за състезанията за учебни шефове, които ще бъдат извършени най-вероятно в края на есента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР